top of page

Bitdefender a Amazon Web Services posilují zabezpečení cloudu



Není žádným tajemstvím, že cloud computing se rychle rozvíjí. V posledních několika letech organizace všech velikostí, a napříč všemi odvětvími, stále častěji zavádějí cloudové technologie, aby mohly využívat výhody, jako je vyšší efektivita, možnost rychlého nasazení nových aplikací a služeb, lepší škálovatelnost, atd. Pak v roce 2020 udeřila globální pandemie a svět se vrhl na práci a učení na dálku. Organizace byly nuceny rychle urychlit své projekty digitální transformace a začaly urychleně nasazovat nové cloudové technologie na podporu vzdálené práce a spolupráce.


Jen v roce 2021 se výdaje na veřejný cloud celosvětově zvýšily o 23 %, protože podniky pokračovaly v přesunu podnikových pracovních úloh a tradiční síťové výpočetní infrastruktury do cloudu. A tato migrace nabírá na rychlosti i dnes - společnost Gartner odhaduje, že do roku 2025 bude více než 95 % nových digitálních pracovních zátěží nasazeno na cloudových platformách, přičemž v roce 2021 to bylo jen 30 %.


Nárůst hrozeb zaměřených na veřejné cloudy

Bohužel, kamkoli organizace přesunou svá cenná data, tam se jistě objeví i hrozby pro kybernetickou bezpečnost, a útočníci se zaměřili i na veřejné cloudy. Prohledávají cloudovou infrastrukturu a hledají chybné konfigurace, které jim mohou umožnit proniknout do organizací. Jakmile se dostanou dovnitř, zmocní se výpočetního výkonu cloudu organizací za účelem kryptojackingu nebo šíření malwaru a pokročilých trvalých hrozeb (APT), jako jsou kampaně ransomwaru.


Kybernetičtí zločinci jdou vždy tam, kde jsou peníze, a protože organizace stále více spoléhají na cloud pro své pracovní úlohy, ukládání dat a podnikovou infrastrukturu, kybernetické bezpečnostní hrozby zaměřené na cloud budou jistě narůstat.


Ochrana účtů v cloudu AWS

Aby společnost Bitdefender pomohla organizacím chránit jejich cloudové účty, spolupracovala se společností Amazon Web Services (AWS) na podpoře antimalwarových technologií Bitdefender v rámci služby Amazon GuardDuty.


Amazon GuardDuty je služba detekce hrozeb, která nepřetržitě monitoruje škodlivé aktivity a neoprávněné chování, aby chránila účty, pracovní zátěže a data cloudového úložiště Amazon Simple Storage Service (S3). Umožňuje zákazníkům AWS rychle odhalit a reagovat na potenciální hrozby v jejich cloudových prostředích, chránit je před neoprávněným přístupem a získat přehled o bezpečnostních událostech a ovlivněných prostředcích. Antimalwarová technologie Bitdefender poskytuje zákazníkům AWS pokročilou detekci hrozeb, která identifikuje známý i neznámý malware, útoky typu zero-day a škodlivé aktivity, takže zákazníci AWS mohou zabránit jejich proniknutí do svých cloudových prostředí.


Jednou z hlavních výzev, kterým dnes organizace čelí, je, že se zaváděním většího počtu veřejných a privátních cloudů se výrazně zvyšuje složitost zabezpečení jejich pracovních zátěží v hybridním, multicloudovém prostředí, a mnohým z nich chybí přehled o hrozbách zaměřených na jejich cloudové pracovní zátěže při jejich spuštění. Umístění technologie Bitdefender do Amazon GuardDuty se zaměřuje na řešení tohoto problému a poskytuje zákazníkům AWS přehled, pokročilou detekci hrozeb a další vrstvy bezpečnostní ochrany pro robustní runtime ochranu všech cloudových pracovních zátěží v operačních systémech Windows a Linux.

Integrovaný bezpečnostní pracovní postup poskytuje zákazníkům GuardDuty několik vrstev ochrany, včetně heuristické analýzy, modelů strojového učení pro standardní detekci, pokročilé detekce bez signatur, detekce založené na signaturách a emulace. Když Bitdefender zjistí známý nebo neznámý malwarový kmen v cloudovém prostředí zákazníka GuardDuty, upozorní ho a poskytne mu kontextualizované, praktické informace, které mu pomohou rychleji přijmout opatření, vedoucí k udržení bezpečného cloudového pracovního zatížení.


Společnost AWS je s 33% podílem na trhu veřejné cloudové infrastruktury jednoznačně lídrem, který má na trhu větší podíl, než jeho dva největších konkurenti dohromady. Společnost Bitdefender je hrdá na to, že může spolupracovat s lídrem v oboru a pomáhat organizacím po celém světě zvýšit kybernetickou odolnost, a zabezpečit jejich cloudové pracovní zátěže. Pokročilé zpravodajství o hrozbách v reálném čase a možnosti detekce hrozeb, poskytované společností Bitdefender, pomohou organizacím zastavit útoky dříve, než se stačí zaktivovat v jejich prostředí.

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page