top of page

Bitdefender a Recorded Future spolupracují na rozšíření schopností detekce hrozeb

Aktualizováno: 15. 7. 2021

Kontextualizované bezpečnostní informace přispívají k lepšímu rozhodování o kybernetické bezpečnosti a provozní efektivitě podniků a poskytovatelů spravovaných bezpečnostních služeb.


Bitdefender, přední společnost v oblasti kybernetické bezpečnosti, která chrání stovky milionů koncových bodů a systémů po celém světě, dnes oznámila partnerství v oblasti sdílení zpravodajských informací o hrozbách se společností Recorded Future, největším světovým poskytovatelem zpravodajských informací pro podnikovou bezpečnost. Toto partnerství rozšiřuje rozsah a hloubku zpravodajských informací o hrozbách obou společností s cílem poskytnout zákazníkům větší přehled na úrovni vrcholové domény (doména nejvyšší úrovně) a využitelné poznatky k eliminaci kybernetických hrozeb z prostředí.


"Náš bezkonkurenční jediný zdroj pravdy pro bezpečnostní zpravodajství, je pro naše klienty neocenitelný při jejich každodenním boji s kybernetickými hrozbami. Rozšíření naší platformy o informace o hrozbách od společnosti Bitdefender posiluje náš sběr dat o koncových bodech, a dále umožňuje našim klientům přesně odhalovat a vyhodnocovat hrozby," uvedl Craig Adams, šéf produktového a technického oddělení společnosti Recorded Future. "Toto partnerství se již ukázalo jako zásadní pro naše zákazníky, protože zvětšuje přehled o aktuálních škodlivých kampaních."


Společnost Recorded Future začleňuje do platformy Recorded Future Security Intelligence Platform informace o hrozbách ze zdrojů společnosti Bitdefender, které obsahují údaje o reputaci domén a adres URL. Zákazníci společnosti Recorded Future z řad podniků, poskytovatelů řízených bezpečnostních služeb (MSSP) a bezpečnostních operačních center (SOC) budou mít prospěch ze zvýšeného přehledu o vyvíjejícím se prostředí hrozeb. To jim umožní ověřovat hrozby a přijímat rychlejší a informovanější rozhodnutí v oblasti řízení bezpečnostních rizik díky provázání konkrétních kybernetických hrozeb s potenciálním dopadem na provoz. Zákazníci společnosti Bitdefender budou těžit z otevřeného zdroje, dark webu, technických zdrojů a lidské analýzy společnosti Recorded Future, aby zvýšili přesnost a validitu detekce hrozeb.


Přestože si mnoho organizací uvědomuje důležitost zpravodajství o hrozbách, většina z nich nemá přístup k použitelným datům. Brian Kime, senior analytik společnosti Forrester, ve zprávě z ledna 2021* napsal: "Dobré zpravodajství o hrozbách disponuje všemi potřebnými součástmi, aby poskytlo zákazníkovi to, co potřebuje k přijetí vhodné akce ke snížení rizika."


"Přístup k akčním informacím o hrozbách je v dnešním prostředí kybernetické bezpečnosti velmi důležitý, protože ransomware, útoky typu drive-by download a phishingové kampaně vystavují organizace vážnému riziku infiltrace malwaru a narušení bezpečnosti," řekl Steve Kelley, prezident a generální ředitel Bitdefender Business Solutions Group. "Rozsáhlé globální znalosti společnosti Bitdefender o kybernetické kriminalitě v reálném čase nemají konkurenci. Tato spolupráce se společností Recorded Future poskytne lepší ochranu před novými hrozbami organizacím, které chtějí zlepšit svou bezpečnostní pozici a stát se kyberneticky odolnějšími vůči pokročilým útokům."


Zpravodajství o hrozbách společnosti Bitdefender je založeno na Bitdefender Global Protective Network (GPN), rozsáhlé síti stovek milionů senzorů, které nepřetržitě shromažďují data o hrozbách pro koncové body po celém světě. Bitdefender Labs, elitní tým bezpečnostních odborníků, porovnává data GPN se známými indikátory kompromitace (IOC), malwarem, škodlivými doménami a adresami URL a provádí hloubkovou analýzu, aby odhalil neznámé hrozby.



 

O společnosti Recorded Future


Společnost Recorded Future je největším světovým poskytovatelem zpravodajských služeb pro podnikovou bezpečnost. Kombinací trvalého a všudypřítomného automatizovaného sběru dat a analýzy s lidskou analýzou poskytuje Recorded Future zpravodajské informace, které jsou včasné, přesné a použitelné. Ve světě stále většího chaosu a nejistoty poskytuje společnost Recorded Future organizacím přehled, který potřebují k rychlejší identifikaci a odhalování hrozeb, k proaktivním opatřením, která narušují činnost protivníků, a k ochraně svých lidí, systémů a majetku, aby mohly podnikat s důvěrou. Společnosti Recorded Future důvěřují stovky podniků a vládních organizací po celém světě. Více informací najdete na www.recordedfuture.com a sledujte nás na Twitteru @RecordedFuture.

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page