top of page

Bitdefender ohlásil akvizici společnosti Horangi Cyber Security

Aktualizováno: 10. 7. 2023

Bitdefender ohlásil akvizici společnosti Horangi Cyber Security za účelem rozšíření své platformy GravityZone pro jednotnou analýzu rizik a zabezpečení.


28. ČERVNA 2023


Akvizice rozšíří portfolio produktů a služeb Bitdefender o správu zabezpečení cloudové infrastruktury a služby bezpečnostního poradenství


BUKUREŠŤ, Rumunsko a SANTA CLARA, Kalifornie - Společnost Bitdefender, globální lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti, dnes oznámila, že se dohodla na akvizici singapurské společnosti Horangi Cyber Security, aby pokryla rostoucí poptávku po pokročilé a zjednodušené správě kybernetické bezpečnosti, zajišťování shody s právními předpisy, a řízení multicloudových prostředí.


Organizace stále intenzivněji zavádějí cloudová prostředí, a proto se potýkají se správou tisíců konfiguračních nastavení, oprávnění a identit, které jim přináší mnoho poskytovatelů cloudových služeb. Podle společnosti Gartner® jsou "chybně nakonfigurované cloudové prostředky i nadále hlavním důvodem úniků dat souvisejících s cloudem." [1] Jednotný systém dohledu a kontroly nad více hybridními cloudovými prostředími zjednodušuje organizacím aplikaci správy konfigurace a uplatňování principu minimálních oprávnění.


Touto akvizicí Bitdefender začlení funkce Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM) a Cloud Security Posture Management (CSPM) společnosti Horangi do jednotné platformy Bitdefender GravityZone pro analýzu rizik a zabezpečení, čímž rozšíří špičkové funkce Bitdefender v oblasti prevence, ochrany, detekce a reakce na hrozby, o klířové funkce pro zajištění souladu s legislativou a řízení bezpečnosti.


"S potěšením oznamujeme náš záměr provést akvizici společnosti Horangi Cyber Security, která představuje strategický krok, jenž posílí naše možnosti analýzy rizik, detekce hrozeb a reakce na ně v cloudu, a doplní naši platformu GravityZone, abychom pomohli firemním zákazníkům v boji proti rozvíjejícím se kybernetickým bezpečnostním hrozbám, neboť plocha útoků roste," řekl Florin Talpes, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Bitdefender. "Připojení společnosti Horangi je významným milníkem v realizaci naší produktové strategie, a je v souladu s naším posláním stát se nejdůvěryhodnější platformou kybernetické bezpečnosti na světě."


Společnost Horangi Cyber Security byla založena v roce 2016. Její vlajková loď, platforma Horangi Warden, je cloudové řešení, které zabezpečuje kritické cloudové infrastruktury pro stovky podnikových organizací na všech hlavních veřejných cloudových platformách včetně AWS, Azure a Google Cloud.


"Tato akvizice představuje strategické partnerství, založené na společných hodnotách, závazku k inovacím a vizi do budoucna," uvedl Paul Hadjy, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Horangi Cyber Security. "Společnost Horangi se zaměřila na poskytování špičkových podnikových produktů svým klientům díky nejlepším poradenským službám v oblasti kybernetické bezpečnosti ve své třídě, a to prostřednictvím své klíčové cloudové bezpečnostní platformy Warden. Díky využití širokého portfolia kybernetické bezpečnosti společnosti Bitdefender mohou naši zákazníci očekávat ještě vyšší úroveň služeb, zrychlené tempo inovací a výjimečné výsledky v oblasti kybernetické bezpečnosti v cloudu i mimo něj."


"Kromě řešení Warden vyvinula společnost Horangi špičkové poradenské služby v oblasti kybernetické bezpečnosti s akreditací CREST, které nepřetržitě udržují globální zákazníky v souladu s legislativou, a v bezpečí před pokročilými hrozbami. Přidání služeb Bitdefender MDR je důležitým a užitečným rozšířením těchto služeb," dodal Hadjy.


Společnost Horangi Cyber Security byla několikrát oceněna společností Gartner. Naposledy byla v letošním roce oceněna jako Representative Vendor ve zprávě Gartner "Market Guide for Continuous Compliance Automation Tools in DevOps"[2], navíc byla Horangi (Warden) oceněna ve zprávě Gartner "How to Select DevSecOps Tools for Secure Software Delivery" pro CSPM.[3] Horangi Cyber Security byla také oceněna jako Sample Provider společností Gartner v roce 2022 ve zprávě "Emerging Tech: CIEM Is Required for Cloud Security and IAM Providers to Compete". [4]


Ve zprávě pro rok 2023 společnost Gartner uvedla, že "CSPM se běžně kupuje jako součást platformy pro ochranu cloudových aplikací (CNAPP), která zahrnuje širší funkce zabezpečení cloudu, jako je platforma pro ochranu cloudové pracovní zátěže (CWPP), správa oprávnění cloudové infrastruktury (CIEM), správa bezpečnostního postoje Kubernetes (KSPM), cloudová detekce a reakce (CDR). " [5]


Podrobnosti o transakci

Očekává se, že transakce bude uzavřena po splnění obvyklých podmínek. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.


[1]Gartner, Solution Criteria for Cloud Security Posture Management (CSPM), May 2023

[2]Gartner, Market Guide for Continuous Compliance Automation Tools in DevOps, Feb 2023

[3]Gartner, How to Select DevSecOps Tools for Secure Software Delivery, Jan 2023

[4]Gartner, Emerging Tech: CIEM Is Required for Cloud Security and IAM Providers to Compete, July 2022

[5]Gartner Solution Criteria for Cloud Security Posture Management (CSPM), May 2023


Gartner® je registrovaná ochranná známka a značka služeb společnosti Gartner, Inc. a/nebo jejích přidružených společností v USA a na dalších místech a je zde použita na základě souhlasu. Všechna práva vyhrazena. Společnost Gartner neschvaluje žádného dodavatele, produkt nebo službu zobrazenou ve svých výzkumných publikacích, a nedoporučuje uživatelům technologií, aby si vybírali pouze dodavatele s nejvyšším hodnocením nebo jiným označením. Publikace o výzkumech společnosti Gartner se skládají z názorů výzkumné organizace Gartner, a neměly by být považovány za prohlášení o faktech. Společnost Gartner se zříká veškerých záruk, ať už vyjádřených nebo předpokládaných, týkajících se tohoto výzkumu, včetně záruk týkajících se prodejnosti nebo vhodnosti pro určitý účel.




115 zobrazení0 komentářů
bottom of page