top of page

Kybernetický útok uzavřel továrnu na motocykly Suzuki



Indický výrobní závod, který vyrábí motocykly Suzuki, byl po kybernetickém útoku nucen přerušit provoz.


Od 10. května byla údajně dočasně pozastavena výroba motocyklů a skútrů v indickém závodě společnosti Suzuki Motorcycle, přičemž se očekává ztráta přibližně 20 000 vyrobených motocyklů.


Společnost Suzuki Motorcycle navíc odložila svou výroční konferenci pro dodavatele, která měla začít tento týden.


Ačkoli společnost Suzuki přiznala, že ji postihl "incident" v oblasti kybernetické bezpečnosti, nesdělila podrobnosti o povaze toho, co se stalo, zatímco pokračuje ve vyšetřování:


"Jsme si vědomi incidentu a neprodleně jsme o něm informovali příslušné vládní orgány. V současné době probíhá vyšetřování a z bezpečnostních důvodů nemůžeme v tuto chvíli poskytnout další podrobnosti."

Společnost Suzuki si možná nepřeje sdělovat další informace, dokud neshromáždí více informací o tom, co se stalo, a nerozhodne o svých dalších krocích, ale nemyslím si, že by někoho překvapilo, kdyby se později ukázalo, že společnost utrpěla útok ransomwarem.


Útok ransomwaru mohl způsobit nejen narušení síťové infrastruktury a komunikace společnosti prostřednictvím zašifrování dat a zablokování systémů, ale mohl také znamenat, že se hackerské skupině podařilo z napadené společnosti vynést citlivé informace.


V mnoha případech společnost odmítne uznat, že útok na kybernetickou bezpečnost souvisel s ransomwarem, dokud se nerozhodne, zda je připravena vyděračům výkupné zaplatit, či nikoli.


Povaha narušení provozu továrny na výrobu motocyklů Suzuki v Indii samozřejmě nemusí souviset s ransomwarem. Jistě existují i jiná možná vysvětlení - i když - možná - ne tak pravděpodobná.


S trochou štěstí bychom se v příštích dnech mohli dozvědět více a doufejme, že výroba bude obnovena.





42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page