top of page

Společně za lepší internet 2.0: Vytvoření bezpečného digitálního prostředí pro děti



Každý rok v únoru se globální společnost spojuje, aby oslavila zásadní událost v kalendáři online bezpečnosti - Den bezpečnějšího internetu.


Tématem letošních oslav je opět Společně za lepší internet, který vyzývá digitální komunitu k podpoře zodpovědného používání technologií, aby zajistila bezpečné digitální prostředí pro všechny uživatele internetu, zejména pro mladé lidi a děti.


V době zdravotní krize se na internetu odehrává stále více aktivit. Ať už jde o účast na online kurzech, práci nebo prohlížení nejnovějšího mediálního obsahu, lidé všech věkových kategorií se stále obtížněji zbavují svých digitálních zařízení a věnují se offline aktivitám.


Pobyt online však není jen zábava a hry. Výhody digitalizace jsou zkaleny zlomyslným jednáním jedinců, kteří se prostřednictvím sociálních médií a herních platforem přiživují na zranitelných skupinách populace, jako jsou děti a dospívající. Děti dnes čelí mnoha nebezpečím na internetu, jako je obtěžování, vydírání, útoky malwaru a krádeže identity.


Své děti můžete podpořit ve všech jejich digitálních aktivitách tím, že budete podporovat zodpovědné používání technologií s dlouhodobými pozitivními účinky na jejich celkovou pohodu a bezpečnost. Oslavte Den bezpečnějšího internetu tím, že zahájíte otevřený dialog se svým dítětem s jasným zaměřením na zdravé používání technologií ve vaší domácnosti:

  • Staňte se digitálním vzorem a naučte své děti správným bezpečnostním postupům, včetně důležitosti ochrany online účtů pomocí silných hesel, omezení množství osobních údajů, které sdílejí na sociálních sítích, a zapnutí nejvyšší úrovně nastavení zabezpečení online platforem a služeb.

  • Naučte děti, aby byly ostražité a vždy hlásily kyberšikanu, výhrůžky a jakékoli hrubé chování, se kterým se mohou na internetu setkat.

  • Věnujte nějaký čas tomu, abyste se seznámili s aplikacemi, hrami nebo streamovacími webovými stránkami, které vaše dítě používá.

  • Použijte specializované bezpečnostní řešení, abyste zajistili, že si dítě do svého zařízení omylem nestáhne škodlivý software.

  • Otevřeně mluvte o online predátorech, naučte je ignorovat žádosti o zasílání zpráv od neznámých lidí, a být velmi obezřetní vůči osobám, se kterými se přátelí online.

Potřebují vaše technicky zdatné děti pomocníka, který jim pomůže bezpečně se pohybovat v digitálním světě? Postarejte se o všechna zařízení své rodiny s naším řešením Bitdefender Total Security. Naše nejlepší bezpečnostní sada nabízí vícevrstvou ochranu, která vaše zařízení a data ochrání před novými i existujícími hrozbami. Poskytuje také digitální pomoc rodičům a vychovatelům díky speciální funkci rodičovské kontroly, která umožňuje filtrovat nevhodný obsah a omezit nezdravý čas strávený u obrazovky.

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page