top of page

Žebříček AV Comparatives není tak nabitý, jak se zdá



Při ochraně organizace před kybernetickými hrozbami záleží především na třech věcech: na účinnosti, přesnosti a důslednosti. Zatímco účinnost je dobře známá a týká se celkové schopnosti bezpečnostního řešení detekovat a blokovat hrozby, přesnost a konzistence nejsou tak snadno uchopitelné.


Přesnost se projevuje v úsilí, které musí bezpečnostní tým vynaložit na přezkoumání a zpracování bezpečnostních výstrah, včetně falešných poplachů. Čím méně je řešení přesné, tím vyšší jsou náklady na bezpečnostní operace pro organizaci.


Konzistence je efektivita dosahovaná v průběhu času. Útok musí být úspěšný pouze jednou, aby způsobil velké škody.



Co nám říkají (nedávné) nezávislé testy společnosti AV Comparatives?


Nejnovější výsledky zveřejněné společností AV-Comparatives, za období od srpna do listopadu 2021, ukazují "snímek" účinnosti testovaných řešení v tomto časovém období. S nejvyšší úrovní ochrany 99,9 % v Testech reálné ochrany (Real-world Protection Tes) a 99,8 % v Testech ochrany před malwarem (Malware Protection Tests) prokázal Bitdefender - opět - vynikající účinnost svého bezpečnostního balíčku.


Výjimečný výkon společnosti Bitdefender je umocněn kombinací špičkových výsledků ochrany s NULOU falešných poplachů v obou testech! Vzhledem k rostoucímu tlaku a pracovnímu zatížení týmů bezpečnostních operací, je to naprosto zásadní rozdíl. Většina dodavatelů měla více falešných poplachů, přičemž jeden z nich dosahoval až 19, které by IT a bezpečnostní týmy používající jejich produkt musely zpracovat.


Řešení, které negeneruje žádné falešné poplachy, znamená snížení provozní režie - což umožňuje bezpečnostním týmům soustředit se na jiné strategičtější činnosti, jako je například zvyšování celkové bezpečnostní pozice a odolnosti organizace, a kromě toho věnovat více času skutečným poplachům!



A co konzistence?


Důležité je pochopit, jak se produkty chovají v dlouhodobém horizontu. Výsledky předchozích srovnávacích testů AV-Comparatives (a dalších podobných testů v reálném prostředí) ukazují, jak konzistentní je řešení pro obranu organizace v průběhu času. Podívejme se na předchozí výsledky AV-Comparatives z března až června. Bitdefender byl opět absolutní jedničkou: 99,9 % v Testu ochrany v reálném prostředí a 100 % účinnost v Testu ochrany před malwarem. Míra falešně pozitivních hlášení byla rovněž vynikající: tři, resp. nula falešných poplachů! Žádné řešení nedosáhlo tak vysokého skóre a nemělo méně falešných poplachů. Dokonce jeden poskytovatel řešení měl celkem 91 falešných poplachů.


Když se podíváme dále do minulosti, bezpečnostní produkty a řešení společnosti Bitdefender, získaly jen v letech 2020 a 2021 celkem 30 ocenění AV-Comparatives, a tato výjimečná bilance byla konzistentní již mnoho let předtím.



Shrnutí


Každé řešení, které v nějakém oborovém testu dosáhne skvělého výsledku, je třeba ocenit. Kybernetické hrozby se vyvíjejí neuvěřitelným tempem a úsilí potřebné k vytvoření účinného bezpečnostního řešení je vysoké. Získat umístění v žebříčku oborových testů je ještě náročnější. Jen málo řešení kybernetické bezpečnosti prokázalo přesnost a konzistenci potřebnou k tomu, aby se udrželo na špičce, a udrželo si skutečně vedoucí pozici.


Společnost Bitdefender se zavázala účastnit se oborových testů, jako jsou AV-Comparative, AV-Test a MITRE Engenuity Evaluations, aby poskytla zákazníkům přesné, relevantní a objektivní údaje, které při výběru nejvýkonnějšího bezpečnostního řešení umožní volbu založenou na faktech.





24 zobrazení0 komentářů
bottom of page