top of page

Zkušenosti společnosti Bitdefender z konference Black Hat 2021



Black Hat se stal jednou z nejnavštěvovanějších a nejočekávanějších akcí v oboru kybernetické bezpečnosti. Obvykle se do Las Vegas každoročně sjíždí více než 20 000 účastníků, aby se dozvěděli více o nejnovějších produktech a technologiích, a vyslechli si bezpečnostní experty a hlavní řečníky. Kvůli pandemii však letošní ročník vypadal trochu jinak. Jiný však nutně neznamená, že byl "špatný"; ve skutečnosti si tým Bitdefenderu z výstavy odnesl několik zajímavých poznatků.


Menší počet lidí vedl ke "smysluplnějším" rozhovorům


Stejně jako mnoho jiných akcí v roce 2021, se konference Black Hat změnila na "hybridní model" pro návštěvníky. Tento formát umožnil menší počet osobně přítomných účastníků, přičemž se odhaduje, že se k letošní akci připojilo 6 200 osob osobně, plus větší skupina virtuálních účastníků. Přítomní návštěvníci museli dodržovat přísné protokoly o používání respirátorů a roušek, které vynucoval personál hotelu Mandalay Bay. Mezitím se prostřednictvím virtuální platformy přihlásilo více než 14 600 hostů, aby si prohlédli prezentace prodejců. Kombinovaná čísla se vyrovnala návštěvnosti konference Black Hat 2019, a podle organizátorů se jednalo o dosud největší hybridní akci v oblasti informačních technologií.



Jak uvedl Matthew Selheimer, viceprezident společnosti Bitdefender pro marketing, "díky menšímu počtu osobních účastníků jsme mohli vést více dialogů a důvěrných rozhovorů založených na bezpečnostních potřebách konkrétních organizací."


Dodal: "Vzhledem k menšímu počtu vystavovatelů na výstavní ploše jsme měli více návštěvníků, kteří hledali cílená řešení a zůstávali déle než obvykle na rozhovory, ukázky a prezentace; skutečně bylo cítit, že ti, kteří se zúčastnili osobně, se tam chtěli učit a spolupracovat."





Klíčovými tématy byly ransomware, nepřetržité bezpečnostní pokrytí a udržení kroku s vyvíjejícími se hrozbami.


Ransomware a Managed Detection and Response (MDR) byla témata, která přiměla většinu návštěvníků, aby se zapojili do spolupráce se společností Bitdefender. Účastníci se ptali na otázky typu: "Jak mohu spravovat nepřetržité zabezpečení své firmy?" a "Jak se ujistit, že jsem řádně chráněn před útoky ransomwaru?". Mnozí se chtěli dozvědět více o tom, jak ochránit svou firmu, když nemusí být v současné době možné mít specializovaný bezpečnostní personál nebo nepřetržitou ochranu.


Mezi oblasti zájmu patřil také přístup k informacím o hrozbách a způsoby jejich využití. Slyšeli jsme otázky typu: "Jak udržet krok s vývojem hrozeb?". "Jaké jsou nejlepší postupy pro školení mého [bezpečnostního] personálu pro využívání dat ze zpravodajství o hrozbách?".





Účastníci s různou úrovní odborných znalostí a cílů se přišli učit a řešit skutečné problémy.


Jedním z klíčových trendů, které jsme zaznamenali, byla široká škála odborných znalostí účastníků v oblasti bezpečnosti. Domníváme se, že je to důsledek nárůstu počtu malých a středně velkých organizací s méně vyškolenými pracovníky v oblasti zabezpečení, které vysílají IT odborníky, aby se vzdělávali a rozšiřovali své odborné znalosti v oblasti zabezpečení. Na druhou stranu jsme také viděli mnoho bezpečnostních expertů s jasnými bezpečnostními cíli, kteří hledali řešení. Kontejnery a zabezpečení cloudu bylo téma, které přilákalo mnoho hostů k našemu stánku, aby se dozvěděli více o našem nedávném oznámení GravityZone for Containers. Tento koncept v poslední době přitahuje značnou pozornost, protože stále více podniků přechází na cloudové pracovní úlohy a přehodnocuje svá předchozí řešení zabezpečení zaměřená na lokální prostředí.



Spojení s virtuálním publikem


S virtuální vstupenkou měli hosté přístup ke všem živým i nahraným sezením a ukázkám, které vystavovatelé poskytovali v průběhu celé akce. Tento obsah je k dispozici 30 dní po skončení akce. Stejně jako v roce 2020 jsou všechna školení pořádaná společností Black Hat virtuálně dostupná pro USA, Evropu a Asii.


Díky virtuálnímu přístupu na událost se konference mohla aktivně účastnit širší komunita (domácí i mezinárodní), včetně uživatelů, kteří nemohli cestovat z důvodu bezpečnostních omezení. Taková úroveň interakce nám umožnila oslovit zákazníky v jejich domovech a firmách - pohodlně tam, kde jim naše řešení pomáhají nejvíce.



Budoucnost konference Black Hat a odvětví kybernetické bezpečnosti


Ačkoli formát akcí v některých částech světa v roce 2021 a 2022 je nejistý, Black Hat 2021 rozhodně poskytl jak příležitost k virtuálnímu propojení, tak i výhody fyzického setkání pro hlubší rozhovory. Díky tomu, že jsme měli více času na to, abychom se s jednotlivci věnovali konkrétním tématům kybernetické bezpečnosti, jsme mohli identifikovat ucelená řešení, která přesně odpovídala jejich potřebám. Tento přístup vypovídá nejen o úrovni služeb, které se snažíme u našich zákazníků uplatňovat, ale odráží také naše každodenní interakce.

21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page