top of page

Bitdefender byl oceněn jako lídr v hodnocení The Forrester Wave Endpoint Security



Bezpečnostní řešení Bitdefender pro firemní použití pravidelně získává nejvyšší hodnocení nezávislých odborníků. Tentokrát společnost Forrester ocenila Bitdefender pozicí lídra v hodnocení The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023. Výsledky takových hodnocení nám připomínají, že společnost Bitdefender se i nadále cíleně soustřeďuje na poskytování špičkových kyberbezpečnostních řešení a služeb organizacím všech velikostí. Čtenáři mohou získat bezplatnou kopii celé zprávy prostřednictvím odkazu na konci tohoto textu.


Metodika hodnocení

Jsme přesvědčeni, že ocenění Leader vypovídá o našem neúnavném úsilí o dokonalost tváří v tvář velké konkurenci. Při sestavování žebříčku použil Forrester hodnocení podle 25 kritérií, které zahrnovalo vše od technických detailů současných nabídek jednotlivých dodavatelů, až po jejich strategii a zastoupení na trhu. Hlavním bodem hodnocení byla schopnost jednotlivých dodavatelů dosahovat kvalitních výsledků v oblasti prevence koncových bodů. Společnost Forrester uvedla, že silná prevence umožňuje bezpečnostním analytikům věnovat čas zkoumání toho, jak hrozba pronikla do dalších linií obrany, místo aby se soustředili na nápravu.


Další oblastí, kterou Forrester při hodnocení jednotlivých dodavatelů zohlednil, je schopnost poskytovat konsolidované nástroje bezpečnostním analytikům. Správa řady nesourodých nástrojů nejenže přináší potenciální bezpečnostní mezery, ale také zvyšuje únavu analytiků. Bezpečnostní nástroje často obsahují vlastní křivku učení, ovládací panel a systém upozornění, což vede k zahlcení množstvím dat, která musí týmy ručně shromažďovat. Tato nadměrná zátěž může zakrýt kritické hrozby a snížit efektivitu reakce na hrozby.


Forrester rovněž zvážil schopnost jednotlivých dodavatelů poskytnout nástroje, které organizacím umožní bezproblémový přechod na detekci a reakci na koncových bodech (EDR) nebo rozšířenou detekci a reakci (XDR). Ačkoli se hodnocení zaměřuje na prevenci a ochranu, Forrester si uvědomuje důležitost vyšetřování hrozeb ze strany organizací. Vzhledem ke složitosti moderních kybernetických útoků, poskytují EDR a XDR neocenitelné poznatky pro analýzu hrozeb. Tyto technologie umožňují organizacím odhalovat, vyšetřovat a identifikovat slabé články v jejich systému zabezpečení. Jak uvádí zpráva společnosti Forrester, "...kupující by měli upřednostnit řešení zabezpečení koncových bodů, která jim umožní snadný přechod na platformu pro bezpečnostní analýzu, zaměřenou na koncové body, bez nutnosti rekonfigurace nebo změny koncových bodů, před řešeními, která vyžadují rozsáhlé změny prostředí."


Na základě těchto klíčových oblastí jsou dodavatelé zařazeni do jedné z následujících kategorií: Leaders (Lídři), Strong Performers (Silní hráči), Contenders (Soupeři) a Challengers (Vyzyvatelé). Podrobnosti o metodice Forrester Wave naleznete na jejich webových stránkách.


Strategický vizionář ve vyvíjejícím se odvětví

V hodnocení byl Bitdefender klasifikován jako Leader. Při podrobnějším zkoumání hodnocení zjistíte, že Bitdefender získal nejvyšší možné hodnocení v 10 kritériích, včetně prevence proti malwaru a odstraňování škodlivého softwaru. Podle našeho názoru tato skóre odrážejí integrovaný a komplexní přístup k zabezpečení koncových bodů.


Společnost Forrester ve své zprávě uznává, že "Bitdefender se odlišuje agresivním přístupem zaměřeným na prevenci". Zpráva si všímá rozsahu funkcí kontroly koncových bodů, rozsáhlých možností napříč operačními systémy, včetně obrany proti mobilním hrozbám, integrovaných možností patchování a kontroly zranitelných míst. Forrester také uvádí, že Bitdefender nabízí jeden z nejflexibilnějších cenových modelů, a referenční zákazníci vyzdvihují především vynikající osobní servis.


Společnost Bitdefender získala v kategorii Current Offering ("Aktuální nabídka") známku 3,7 z 5, a nejvyšší možné hodnocení v kritériích Malware prevention, Exploit prevention, Identity protection, Network Threat Detection, Attack Remediation, Vulnerability Remediation a Patching Remediation. Věříme, že tyto výsledky vypovídají o kvalitě a hloubce našich integrovaných řešení.


Společnost Bitdefender získala druhé nejvyšší skóre také v oblasti strategie, a to 3,9 bodu. V rámci kategorie strategie získal Bitdefender nejvyšší možné skóre v kritériích Innovation (Inovace), Adoption (Přijetí) a Pricing Flexibility (Cenová flexibilita) a Transparency (Transparentnost). Výsledky zdůrazňují naše odhodlání poskytovat robustní, uživatelsky přívětivá a cenově výhodná řešení, šitá na míru dnešním organizacím a firmám.


Forrester také zmínil naše rozsáhlé investice do výzkumu a vývoje. Tyto investice, za kterými stojí náš tým Bitdefender Labs, umožňují společnosti Bitdefender inovovat technologie, jako je například patentovaná ochrana proti ransomwaru a monitorování integrity systému.


Více než jen prevence

Kromě špičkových funkcí prevence produktů Bitdefender nabízí GravityZone bezproblémový přechod na EDR nebo XDR, což je v době sofistikovaných kybernetických útoků, v čele s častými exfiltracemi dat, spear-phishingem a ransomwarovými útoky, klíčové. S produktem Bitdefender GravityZone mohou organizace všech velikostí snadno přijmout funkce XDR, které poskytují komplexní ochranu napříč různými zdroji bezpečnostních dat. GravityZone XDR rozšiřuje svůj dosah na ochranu systémů, aplikací pro zvýšení produktivity, cloudových pracovních zátěží, identit a síťových infrastruktur. Konsoliduje obranné mechanismy a poskytuje ucelený přístup, zajišťující konzistentní monitorování, rychlou detekci hrozeb a zefektivnění reakce na kybernetické útoky. Řešení společnosti Bitdefender pomáhají vytvářet prostředí, ve kterém mohou podniky fungovat s pocitem jistoty a flexibility.


Bitdefender GravityZone nabízí robustní, integrované řešení pro řešení bezpečnostních rizik.



Závěr

Při rozhodování o dalším postupu v oblasti zabezpečení koncových bodů mějte na paměti, že s řešením Bitdefender si nevybíráte pouze produkt, ale přijímáte konsolidovanou platformu, která je připravena na budoucnost a využívá nekompromisní zabezpečení. Řešení Bitdefender, které získalo ocenění lídra v hodnocení Forrester Wave Endpoint Security Q4 2023, prokázalo svou schopnost a odhodlání plnit výše uvedené cíle.


Věříme, že uznání Forrester znovu potvrzuje pozici Bitdefenderu jako lídra v nezávislých hodnoceních, a to společně s dalšími významnými oceněními, jako jsou: Strategic Leader v testu AV-Comparatives Endpoint Prevention and Response, dosažení maximálního skóre v testu AV-Comparatives APT, dosažení analytické detekce všech kroků útoku v nedávných MITRE ATT&CK evaluations nebo nedávné ocenění Gartner Peer Insights™ 2023 Customers' Choice for Endpoint Protection Platforms in EMEA.


Přečtěte si více o tom, jak je na tom 13 nejdůležitějších poskytovatelů zabezpečení koncových bodů. Stáhněte si bezplatnou kopii studie Forrester Wave™: 2023.








37 zobrazení0 komentářů
bottom of page