top of page

Bitdefender se umístil na 1. místě v testu VBSpam za Q4 2022

Aktualizováno: 18. 4. 2023



Technologie zabezpečení elektronické pošty společnosti Bitdefender byla opět certifikována ve všech srovnávacích testech prováděných premiérovou online publikací Virus Bulletin.


Virus Bulletin každé čtvrtletí provádí test VBSpam, který měří výkonnost řešení pro zabezpečení elektronické pošty a to, jak se jim daří aktualizovat své služby. Cílem srovnávací analýzy je najít nejvyváženější nabídku a přimět společnosti, aby své produkty mezi jednotlivými vydáními vylepšovaly. V tomto 70. vydání testu VBSpam byl Bitdefender jedinou společností z 11 účastníků, jejíž produkt vynikal ve všech analyzovaných oblastech.


Nový osobní rekord Bitdefenderu


VBSpam+ je nejvyšší certifikace udělovaná světovým lídrem v oblasti analýzy bezpečnostního softwaru. Pro získání této certifikace musí mít produkt výsledné skóre alespoň 98 bodů. Výkon produktu Bitdefender v testu VBSpam za 4. čtvrtletí 2022 je působivý. Série produktu s certifikací VBSpam+ pokračuje, tentokrát s konečným skóre 99,98, nejvyšší mírou zachycení phishingu v tomto testu a žádnými falešně pozitivními výsledky," uvádí se ve srovnávacím přehledu Virus Bulletinu.


Při tomto srovnání se Bitdefender umístil v testu na 1.místě a jako jediný získal certifikaci VBSpam ve všech srovnávacích testech, které kdy Virus Bulletin provedl. Bitdefender dosud získal 33 ocenění VBSpam+ a drží rekord v počtu získaných ocenění v řadě bez přerušení s 0 FP a velmi vysokou mírou detekce.


"Společnost Bitdefender se účastní testovacího programu VBSpam společnosti Virus Bulletin od jeho založení v roce 2009 a v každém zveřejněném testu, kterého se zúčastnila, dosáhla úspěšného výsledku. V prosincové zprávě o testu VBSpam z roku 2022 se produkt Bitdefender umístil na prvním místě při srovnání podle konečného skóre (podobnou pozici zaujal i v předchozím testu) a dosáhl nejlepšího výkonu mezi phishingovým obsahem. Jeho solidní výkon pokračuje 33. oceněním VBSpam+ v řadě, což je nejvyšší úroveň certifikace v programu." uvádí Ionuț Răileanu (VBSpam Test Lead - Virus Bulletin).


Řešení účinně blokuje nevyžádané e-maily, od roku 2015 má optimální skóre FP (false positive) a pracuje rychle. Tyto výsledky dokazují, že technologie Bitdefender pro zabezpečení e-mailů nepřetržitě dosahuje vynikajících výsledků tím, že odhaluje i ty nejsofistikovanější hrozby pro zabezpečení e-mailů, čímž zajišťuje, že jsou zákazníci vyzbrojeni silným štítem proti útokům, zejména proto, že e-mail je primárním vektorem útoku a každý slabý moment může být útočníky zneužit.


Proč jsou řešení pro zabezpečení e-mailů stále důležitější?


Vzhledem k neustále se měnícímu prostředí hrozeb není nikdo na internetu v opravdovém bezpečí. Kyberzločinci se nezaměřují jen na velké společnosti, které usilují o velké zisky, ale i na jednotlivce, od nichž by mohli získat informace, jako jsou adresy, čísla sociálního pojištění, údaje o platebních a kreditních kartách, a jakýkoli typ informací, které by mohli v budoucnu využít k nezákonným ziskům. To je pro jednotlivce problematické, protože jednou získané informace budou roky kolovat na dark webu a způsobí vážné problémy vedoucí ke krádeži identity a přivlastnění finančních prostředků.


Mezi nejpřístupnější formy e-mailových podvodů patří phishing, který se obvykle provádí napodobením struktury e-mailu a adresy známé společnosti, s níž by příjemce mohl být v kontaktu, a v níž jsou vyžadovány osobní údaje. Uživatel bude "nalákán" na webovou stránku, která má vypadat jako stránka společnosti, za kterou se kyberzločinci vydávají. Veškeré informace zde vložené jsou vystaveny velkému riziku.


Pomocí podobného plánu může být do počítače uživatele zaveden malware, který blokuje přístup, dokud není zaplacena určitá částka. A už jen to, že se musíte prokousat desítkami nevyžádaných e-mailů, abyste se dostali k tomu, co je důležité, je únavné. Nemluvě o tom, že kvůli digitálnímu nepořádku ztrácíte důležité informace ze zřetele. Být online nebylo nikdy jednodušší, nebezpečnější ani náročnější na uživatele.


Nebude stačit žádný typ zabezpečení e-mailu


Lidé, kteří dostávají příliš mnoho nevyžádané pošty, pravděpodobně budou mít k dispozici možnost zabezpečení e-mailu, která jim tyto e-maily filtruje. Ne všechny filtrační služby jsou však stejné a to, co se uživatelům může zdát jako drobné doladění, může znamenat rozdíl mezi tím, zda služba propustí e-mail se škodlivým softwarem, nebo zablokuje potřebnou e-mailovou adresu s důležitými informacemi.


Testy VBSpam se provádějí každé čtvrtletí, protože kyberzločinci a spammeři se přes noc přizpůsobí jakékoli změně tak rychle, že je náročné s ní držet krok. Proto musí špičkoví poskytovatelé řešení pro zabezpečení elektronické pošty své služby aktualizovat a získávat pokaždé lepší a lepší čísla.


Test se zaměřuje na schopnost služby filtrovat příchozí zprávy a správně rozpoznat nevyžádané e-maily od těch, které nevyžádané nejsou. Zkoumá celkovou míru zachycení spamu, přičemž zohledňuje míru falešně pozitivních výsledků (kolik e-mailů označených jako spam nebyl spam) a specifickou míru zachycení malwaru, phishingu a několika spamových kanálů.


Posilte své řešení zabezpečení e-mailu pomocí oceňované technologie a ochraňte e-mail před spamem, podvody, phishingem a malwarem.













37 zobrazení0 komentářů
bottom of page