top of page

Bitdefender získal ocenění AV-TEST 2023 za nejlepší ochranu a nejlepší výkon pro firemní uživatele



Na základě dlouhé řady náročných nezávislých testů, provedených v roce 2023 organizací AV-TEST, které porovnávaly špičkové produkty kybernetické bezpečnosti, získal Bitdefender prestižní ocenění AV-TEST Award za nejlepší ochranu a nejlepší výkon pro firemní uživatele, a tři další ocenění za řešení, určené pro domácí uživatele.


Přečtěte si, jak jsme se vypořádali s různými hrozbami, a zároveň omezili na minimum dopady na systém a výskyt falešných výstražných hlášení.


Stanovení referenčního kritéria kvality

Produkty Bitdefender byly testovány na několika platformách, a ve všech scénářích si vedly obdivuhodně. V hodnocení AV-Testu jsme získali celkem 6 ocenění: Nejlepší ochrana pro firemní uživatele Windows (pro Bitdefender Business Security & Business Security Enterprise a Internet Security), Nejlepší výkon pro firemní uživatele, Nejlepší zabezpečení pro Android a Nejlepší zabezpečení pro domácí uživatele MacOS.


AV-Test uvádí, že "Bitdefender svým dlouhým seznamem ocenění potvrzuje své zkušenosti a důkladný vývoj v oblasti IT bezpečnosti." Tento úspěch je potvrzením našeho komplexního přístupu ke kybernetické bezpečnosti, který je navržen tak, aby chránil uživatele před digitálními hrozbami, jejichž cílem je ohrozit bezpečnost těch nejcitlivějších dat, ať už se nacházejí kdekoli.


Pochopení hodnotících kritérií

Přísný hodnotící proces AV-Test.org je známý svým komplexním přístupem k hodnocení účinnosti řešení kybernetické bezpečnosti. AV-Test používá řadu kritérií, a v každé kategorii uděluje jednotlivým dodavatelům body a porovnává jejich skóre s průměrem daného oboru. Ocenění společnosti Bitdefender za nejlepší ochranu odráží schopnost našeho produktu identifikovat a likvidovat moderní hrozby. Zisk ocenění za nejlepší výkon naznačuje, že naše řešení dokáže dosáhnout vynikající ochrany, aniž by to bylo na úkor uživatelského komfortu.


Prozkoumejme klíčová kritéria a výsledky produktu Bitdefender:


  • Ochrana proti útokům 0-day: V kategorii Nejlepší ochrana je každý dodavatel hodnocen podle toho, jak dobře dokáže chránit své řešení před útoky typu zero-day. Útok nultého dne zneužívá neznámou zranitelnost softwaru nebo hardwaru předtím, než vývojář problém identifikuje a opraví, takže systémy nejsou proti zneužití chráněny. Toto skóre se měří procentem, kolik z 210 vzorků dokázalo řešení identifikovat a zmařit. Bitdefender dosáhl 100% ochrany proti útokům typu zero-day. Tohoto výsledku dosáhl Bitdefender díky použití vícevrstvého zabezpečení, založeného na strojovém učení a AI.

  • Detekce velmi rozšířeného a prevalentního malwaru: V této části hodnocení AV-Test analyzuje, jak dobře dokáže každé řešení chránit před 11 862 malwarovými vzorky, objevenými v posledních 4 týdnech. Bitdefender v této kategorii opět dosáhl 100% skóre ochrany. V kombinaci s našimi vynikajícími výsledky v testu zero-day, se nám podařilo získat prestižní ocenění "Best Protection".

  • Dopad na výkon: Pro správné posouzení dopadu na výkon měří AV-Test, jak moc řešení zpomaluje systém při provádění různých úloh, včetně: spouštění oblíbeného programu, stahování často používaných aplikací, spouštění standardního softwaru, instalace často používaných aplikací a kopírování souborů lokálně i po síti. Následně porovnávají dopad jednotlivých řešení s průměrem v odvětví. Zde Bitdefender opět exceloval, když v každém úkolu dosáhl nižšího skóre, než je průměr odvětví.

  • Použitelnost - měření náchylnosti k falešným poplachům: Poslední kategorie, podle které se testuje každé řešení, je přesnost bezpečnostního řešení při rozlišování mezi legitimním a škodlivým softwarem nebo webovými stránkami. Pro tento test se v určitých případech používají miliony vzorků, aby se zjistila tendence řešení označovat skutečný software, procesy a webové stránky jako škodlivé. Falešné poplachy jsou nesmírně důležitým aspektem řešení, který je třeba měřit, protože mohou vést nejen k únavě uživatele z upozornění, ale také k "syndromu plačícího vlka" (cry wolf syndrome) - kdy uživatel může kvůli záplavě falešných upozornění ignorovat legitimní hrozby. Bitdefender opět dosáhl špičkových výsledků, když mezi více než milionem vzorků vygeneroval pouze jedno falešné varování, čímž si vysloužil ocenění "Best Performance".


Obrázek 1: Bitdefender ochránil před každým z tisíců testovaných vzorků hrozeb.



Úspěchy Bitdefenderu v těchto hodnoceních dokazují nejen účinnost našich řešení v reálných podmínkách, ale také jejich efektivitu a spolehlivost, aniž by to bylo na úkor uživatelského komfortu.

Kromě těchto nejnovějších výsledků má za sebou Bitdefender vynikající výsledky, které jsou v tomto odvětví do značné míry bezkonkurenční. Za poslední dva roky patří Bitdefender mezi pouhé 2 dodavatele, kteří dosáhli nejvyššího možného skóre ve všech testech, prováděných organizací AV-Test.org.


Špičkové výsledky v odvětví

Náš úspěch v hodnocení AV-Test.org stanovil nový standard pro odvětví kybernetické bezpečnosti. Odrážejí naše hluboké znalosti prostředí kybernetických hrozeb a náš inovativní přístup k vývoji řešení, která na hrozby pouze nereagují, ale proaktivně jim předcházejí. Tím, že se Bitdefender zaměřuje na komplexní ochranu, výkon a přesnost, zajišťuje, že naši uživatelé - ať už jsou doma, v kanceláři nebo na cestách - mohou věřit, že jejich cenné informace zůstanou v bezpečí před kybernetickými útoky.


Pro naše zákazníky tato ocenění znamenají klid, který jim přináší vědomí, že jsou chráněni oceňovanými řešeními kybernetické bezpečnosti. Bez ohledu na platformu, ať už jste uživatelem systému Windows, MacOS nebo Android, je technologie Bitdefender navržena tak, aby poskytovala bezproblémovou, účinnou a efektivní ochranu před celým spektrem digitálních hrozeb.


I když tyto úspěchy oslavujeme, stále se zaměřujeme na budoucnost. Prostředí digitálních hrozeb se neustále vyvíjí, a stejně tak se budou vyvíjet i produkty Bitdefender. Neustále inovujeme, neustále se zlepšujeme a neustále zajišťujeme, aby naše řešení nastavovala standard kybernetické bezpečnosti. Upřímně děkujeme našim uživatelům, jejichž důvěra nás nutí překonávat jejich očekávání, a serveru AV-Test.org za jejich přísný proces hodnocení. Tato ocenění jsou milníkem, ale také připomínkou odpovědnosti, kterou neseme - pokračovat v ochraně digitálního světa pomocí nejlepších dostupných řešení kybernetické bezpečnosti.



 

Váháte, zda je pro Vaši organizaci nebo firmu Bitdefender řešení to pravé? Naši experti Vám rádi poradí, stačí si rezervovat konzultaci prostřednictvím našeho formuláře.












51 zobrazení0 komentářů
bottom of page