top of page

Seznámení s nejnovějšími technologiemi kybernetické bezpečnosti na konferenci RSA 2022



Bitdefender se nedávno připojil k více než 26 000 účastníkům, 600 řečníkům a 400 vystavovatelům na konferenci RSA 2022 v San Franciscu, přední světové konferenci o informační bezpečnosti. Vzhledem k tomu, že četnost a sofistikovanost kybernetických útoků stále roste, hraje každoroční konference RSA důležitou roli při setkávání odborníků z praxe a expertů z celého veřejného i soukromého sektoru, aby se podělili o nejnovější poznatky z oblasti kybernetické bezpečnosti, vyměnili si názory a předvedli špičkové technologie, určené k řešení současných bezpečnostních výzev.


Odborníci společnosti Bitdefender přednesli zajímavé prezentace na širokou škálu témat, včetně zkoumání přínosu rozšířené detekce a reakce (XDR), hlavních mýtů a mylných představ o ransomwaru, toho, jak může kybernetická odolnost pomoci podpořit růst podnikání, a dalších. Stánek Bitdefender navštívilo několik stovek lidí, aby získali více informací o nejnovějších technologiích prevence, detekce a reakce na hrozby, a dozvěděli se o novém vývoji v oblasti homografických phishingových útoků a dosud neznámých zranitelností v Microsoft Office. Společnost Bitdefender předvedla svá oceňovaná řešení pro XDR, detekci a reakci na koncové body (EDR), cloudovou bezpečnostní zátěž a spravovanou detekci a reakci (MDR).


Popularita technologie XDR roste

Jedním z hlavních trendů, které se na konferenci objevily, byl rychlý vzestup a rostoucí popularita XDR. V dnešním složitém prostředí kybernetické bezpečnosti prostě nestačí spoléhat se na pouhá jednoúčelová řešení. Organizace potřebují jednotnou ochranu napříč různými prostředími a senzory, od fyzických a připojených zařízení, přes virtuální a cloudové platformy, až po hostované pracovní úlohy. Proto se mnozí obracejí k řešením XDR, jako je Bitdefender GravityZone XDR, které poskytuje pokročilou detekci hrozeb a korelaci mezi událostmi napříč celým podnikovým prostředím: sítí, koncovým bodem, e-mailem, identitou a cloudem.


I když zájem o XDR roste, na konferenci bylo zřejmé, že stále probíhá řada diskusí o nejlepším přístupu: otevřená XDR vs. nativní XDR. Otevřený XDR je přístup nezávislý na dodavateli, který je považován za flexibilnější a navržený tak, aby se dal integrovat se všemi zdroji bezpečnostních informací a telemetrie, které může organizace mít. Nativní XDR je řešení od jednoho dodavatele s integrovanými integracemi připravenými k použití po vybalení z krabice. Výhodou nativního přístupu XDR je, že poskytuje automatizovanější a zjednodušené řešení pro bezpečnostní oddělení, a rychlejší dosažení efektivity, což organizacím umožňuje rychleji zvýšit kybernetickou odolnost.


Překračujeme rámec dílčích řešení

Dalším oblíbeným tématem konference bylo, jak mohou organizace dosáhnout vyšší efektivity a účinnosti při odhalování hrozeb, a reakci na ně. Kombinace zvýšeného počtu kybernetických útoků a nedostatku pracovníků znamená, že bezpečnostní týmy čelí ohromnému pracovnímu zatížení, pokud jde o prošetřování výstrah a stanovení vhodné reakce. Přechodem od dílčích řešení k platformovému přístupu mohou bezpečnostní týmy dosáhnout vyšší efektivity a účinnosti, a rychle řešit a reagovat na incidenty v celém podnikovém prostředí z jediné konzole.


Dalším způsobem, jak mohou organizace rozšířit a zefektivnit své bezpečnostní týmy, jsou spravované služby detekce a reakce (MDR). O služby MDR byl na konferenci velký zájem, a to jak ze strany poskytovatelů poskytovaných služeb (MSP), kteří chtějí do svých nabídek začlenit nové technologie XDR, tak ze strany organizací koncových uživatelů, kteří služby MDR vyhledávají. Zejména malé a střední podniky (MSP), které často nemají takový rozpočet na bezpečnost, nebo počet zaměstnanců jako jejich větší konkurenti, mohou těžit z nepřetržitého monitorování a reakce poskytované těmito službami.


Propojení komunity kybernetické bezpečnosti

Celkově bylo osvěžující vidět, že se na konferenci RSA 2022 po více než dvou letech přerušení, způsobeného pandemií, opět sešli účastníci osobně. Konference posloužila jako skvělá příležitost pro mnoho lidí z celé globální komunity kybernetické bezpečnosti, aby se navzájem propojili a znovu se seznámili.


Kromě toho bylo povzbudivé vidět, že dodavatelé,vyvíjejí své technologie, a nabídky služeb, s cílem řešit stále složitější výzvy v oblasti kybernetické bezpečnosti, kterým dnes podniky čelí. Účastníci, kteří hledali prověřenou a unifikovanou ochranu napříč celým prostředím, velmi dobře přijali řešení Bitdefender GravityZone s jedinou konzolí a jediným agentem, které poskytuje platforma Bitdefender GravityZone.


Zůstaňte s námi, protože v nadcházejících příspěvcích budeme na blogu sdílet shrnutí našich nejoblíbenějších prezentací z konference RSA 2022.



5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page