top of page

Bitdefender získal tři ocenění AV-TEST



Společnost Bitdefender získala tři prestižní ocenění Best Protection od nezávislé organizace AV-TEST, která se zabývá testováním bezpečnosti IT. Bitdefender GravityZone Ultra, naše sjednocená bezpečnostní platforma pro ochranu koncových bodů, detekci a reakci na koncové body (EDR), a pokročilou analytiku, získala opět 1. místo v kategorii "Nejlepší ochrana pro firemní uživatele" (Best Protection for Corporate Users) v rámci bezpečnostních řešení pro uživatele Windows. Bitdefender Internet Security navíc získal ocenění "Nejlepší ochrana pro domácnosti" (Best Protection for Consumer Users) za ochranu proti malwaru v produktech pro domácnosti se systémem Windows, a Bitdefender Mobile Security získal ocenění "Nejlepší ochrana systému Android pro domácnosti" (Best Android Security for Consumer Users) za nejlepší všestrannou ochranu soukromých mobilních zařízení se systémem Android.


GravityZone Ultra byla již podruhé za sebou vyhlášena "Nejlepší ochranou pro firemní uživatele" díky svým vynikajícím schopnostem prevence, detekce a reakce na hrozby, které jsou založeny na pokročilé analýze hrozeb společnosti Bitdefender.


Silná kybernetická odolnost je důležitější než kdy jindy


Jak uvádí organizace AV-TEST při vyhlašování vítězů ocenění Best in IT Security, rok 2021 byl pro organizace všech velikostí, a napříč všemi odvětvími, ve znamení mnoha výzev v oblasti kybernetické bezpečnosti. Tradiční modely práce byly i nadále zcela nabourány kvůli probíhající pandemii, organizace nadále pracují zcela nebo částečně na dálku, a zaměstnanci často používají k práci svá osobní zařízení nebo domácí sítě. V kombinaci s prudkým nárůstem variant malwaru identifikovaných organizací AV-TEST v roce 2021, je pro všechny organizace důležitější než kdy jindy zajistit silnou kybernetickou odolnost celého distribuovaného prostředí a všech koncových bodů, tváří v tvář rostoucím hrozbám a neustále se měnícímu podnikatelskému prostředí.


Metodika testování AV-TEST


Aby bylo možné zjistit, jak si přední řešení kybernetické bezpečnosti vedou v reálných scénářích, podrobuje AV-TEST bezpečnostní řešení celý rok přísným a průběžným testům, při nichž se měří jejich schopnost rozpoznat a blokovat hrozby "ve volné přírodě" v různých prostředích. Organizace AV-TEST GmbH uchovává jednu z největších sbírek vzorků malwaru na světě, a testuje bezpečnostní řešení pomocí malwaru zero-day, útoků na webové stránky typu drive-by, stahování z webových stránek, emailů infikovaných malwarem, a mnoha dalších. Řešení v podobných kategoriích jsou testována současně, a za stejných a opakovatelných podmínek, přičemž vítězové jsou určeni na základě jejich ochranných schopností, výkonu a praktického využití v průběhu celého 12měsíčního testování.


Vynikající ochrana GravityZone Ultra


V průběhu testování prokázala korelace událostí napříč koncovými body systému GravityZone Ultra vynikající detekci, a zobrazení hrozeb díky kombinaci podrobností a bohatého bezpečnostního kontextu detekce a reakce na koncové body (EDR) s analýzou celé infrastruktury, pomocí technologií rozšířené detekce a reakce (XDR). GravityZone Ultra získala perfektní skóre za ochranu, a identifikovala 100 % testovaných vzorků malwaru.


Výkonná detekce hrozeb řízená strojovým učením


GravityZone Ultra, stejně jako všechna řešení kybernetické bezpečnosti společnosti Bitdefender, je založena na našich pokročilých informacích o hrozbách, získaných z naší globální instalační základny stovek milionů koncových bodů, služeb monitorování dark webu, systémů procházení webu, emailových pastí, honeypotů a monitorovaných botnetů, a rozsáhlé spolupráce s mezinárodními orgány činnými v trestním řízení. Odborníci v našich laboratořích Cyber Threat Intelligence Labs navíc tato data kombinují s využitím umělé inteligence, deep learningu a detekce založené na anomáliích, což umožňuje získat kontextové poznatky v reálném čase, a zajistit tak lepší ochranu.


Dragoș Gavriluț, ředitel oddělení Cyber Threat Intelligence společnosti Bitdefender, popsal, proč si GravityZone Ultra vysloužil ocenění Best Protection:


"Bitdefender GravityZone Ultra dosahuje tak dobrých výsledků v přísných průběžných testech AV-TEST díky výkonným modulům pro detekci a blokování dosud neznámých hrozeb, včetně pokročilých trvalých hrozeb (APT) a pokročilých exploitů. Modely strojového učení, které jsou základem našich schopností detekce hrozeb, jsou neustále trénovány na známých i zcela nových škodlivých vzorcích, aby se naučily rozpoznávat charakteristiky, které naznačují, že jsou pravděpodobně škodlivé. Po zjištění nové, pravděpodobně škodlivé hrozby, je GravityZone Ultra schopna ji rychle odeslat do laboratoří Bitdefender Labs k další analýze. Tímto způsobem je schopna efektivně analyzovat a blokovat nové hrozby v reálném čase."


Více informací


Letošní ocenění doplňují čtyři ceny AV-TEST Awards, které společnost Bitdefender získala v roce 2021 za nejlepší ochranu. Přivézt si domů tolik nejvyšších ocenění od jedné z nejrespektovanějších a nejuznávanějších nezávislých testovacích skupin v oboru je úspěch, na který jsme velmi hrdí. Profesionálové v oblasti IT bezpečnosti i koncoví spotřebitelé mohou výsledky těchto testů využít k pochopení toho, jak si přední bezpečnostní řešení vedou v reálném prostředí, což jim může pomoci při výběru vhodného řešení.


Chcete-li si GravityZone Ultra sami vyzkoušet, napište nám o bezplatnou zkušební verzi.




92 zobrazení0 komentářů
bitdefender-lb-footer-banner.png
Bitdefender_logo-white.png
map.png

Copyright © 1997 - 2023 Bitdefender. All rights reserved

IS4 security s.r.o.
Country Partner Bitdefender ČR/SK
Jordánská 391, 198 00  Praha 9
Česká republika


      +420 245 501 800
      info@bitdef.cz
bottom of page