top of page

GravityZone exceluje v AV-Comparatives Business Security Testu



Bitdefender získal ocenění Approved Business Product


Organizace AV-Comparatives udělila ve svém Business Security Testu (srpen-listopad 2022) produktu Bitdefender GravityZone ocenění "Approved Business Product". Pro získání tohoto ocenění musí produkty dosáhnout 90 % (nebo lepšího skóre) v testu ochrany před malwarem, zároveň nulového počtu falešných poplachů a 90 % nebo vyššího skóre v celkovém testu ochrany v reálném prostředí, rovněž s nízkým počtem falešných poplachů. Jedná se o nejnovější sadu výsledků z průběžného testu Business Security Test, který AV-Comparatives vypracovává dvakrát ročně.


Jak uvádí komplexní stostránková zpráva organizace AV-Comparatives, poskytuje podrobné hodnocení centrálně spravovaných nástrojů podnikového zabezpečení. AV-Comparatives se snaží poskytovat nezávislé testování třetí stranou, které jde nad rámec standardního testování antimalwaru, a poskytuje organizacím informace o tom, jak řešení obstojí v reálných podmínkách.


Nejnovější informace o testování


Bitdefender získává od AV-Comparatives řadu ocenění. V tomto posledním testu "Real World Protection Test" (srpen-listopad) získal Bitdefender druhou nejvyšší míru ochrany 99,8 % z osmnácti řešení. Při dosažení tohoto výsledku zaznamenal Bitdefender pouze jediný falešný poplach. Jediné řešení, kterému se podařilo dosáhnout vyšší míry ochrany, tak učinilo při hlášení 10 falešných poplachů, zatímco druhý dodavatel, který se vyrovnal míře ochrany společnosti Bitdefender ve výši 99,8 %, tak učinil se 3 falešnými poplachy.


Pozitivní zprávou pro všechny dodavatele je, že všechna testovaná řešení dosáhla nulového počtu falešně pozitivních výsledků s běžným podnikovým softwarem. Pokud patříte mezi velmi vzácné organizace, které mají to štěstí, že ve svém prostředí používají pouze standardní software, můžete být v klidu. Pro většinu z vás to prostě neplatí, takže je důležité uvažovat o falešných pozitivních výsledcích v souvislostech.


V ideálním světě by ochrana byla stoprocentní s nulovým počtem falešně pozitivních výsledků. Této úrovně dokonalosti je neuvěřitelně obtížné dosáhnout, což vysvětluje, proč jediné řešení, které dosáhlo 100% ochrany, zaznamenalo 10 falešných pozitivních výsledků oproti jedinému falešnému pozitivnímu výsledku produktu Bitdefender. Pro představu, nejvyšší počet falešných pozitivních nálezů činil neuvěřitelných 68.


Vysoký počet falešně pozitivních výsledků způsobuje administrátorům bolesti hlavy, které mohou někdy konkurovat bolestivým falešně negativním výsledkům (chybějícím mírám ochrany), ale ve skutečnosti je nejdůležitějším opatřením potlačení útoků bez dopadu na koncové uživatele. Když už mluvíme o koncových uživatelích, dopad zabezpečení na výkonnost systémů pociťujeme každý den. Organizace AV-Comparatives testovala výkon pomocí standardního nástroje, který měřil hodnotu 100 jako Baseline PC Mark Score - výkon systému bez zabezpečení.


I s úžasným číslem Bitdefender Real-World Protection získal Bitdefender v hodnocení PC Mark Score 99,0 bodů. Pouze jediný dodavatel překonal toto skóre s hodnotou 99,2. Tentýž dodavatel se však v hodnocení ochrany umístil na 11. místě z 18 dodavatelů.


Vzhledem k těmto informacím je důležité prozkoumat komplexní výsledky testů, které poskytuje organizace AV-Comparatives. Ačkoli jsme ve společnosti Bitdefender nesmírně hrdí na naši vysokou ochranu s nízkými falešnými poplachy a dopadem na výkon, víme, že požadavky vašich organizací jsou jedinečné a neomezují se na empirická měření, což nás vede k managementu.


Management


Většina malých a středních podniků potřebuje okamžité řešení, když čelí bezpečnostním incidentům - ne vždy je k dispozici čas a odborné znalosti na procházení výstupů. Stejné zkušenosti mají i větší organizace, které však mohou hledat jak reporting na úrovni C, tak podrobnější data, do kterých se mohou bezpečnostní týmy ponořit souběžně nebo po vyřešení incidentu.


Pokud jde o analýzu incidentů, jsou si všechny týmy - velké i malé - rovny, protože chtějí mít co nejrychleji k dispozici závěry, které lze použít, a zároveň mít možnost se v nich později podrobněji orientovat v rámci forenzního vyšetřování. AV-Comparatives poznamenává, že cloudovou konzoli Bitdefender GravityZone může SME sektor používat na vyšší úrovni, neboť má řadu výhod.



AV-Comparatives zdůraznil několik výhod produktu Bitdefender GravityZone, včetně:

  • Vysoká přizpůsobitelnost

  • Snadné vyhledávání pomocí klikací grafiky a snadno přístupných podrobností o oznámeních.

  • Hloubková analýza malwaru

  • Řízení rizik

AV-Comparatives upozornila na sekci Incidenty v GravityZone, kde si můžete prohlédnout a prozkoumat zjištěné hrozby. Odtud můžete vytáhnout grafické znázornění události, včetně podrobností v každém kroku, včetně nápravných opatření.


Na druhém konci spektra vyzdvihla organizace AV-Comparatives nástroj Risk Management Dashboard. Vyšetřovatelé sice potřebují velmi podrobné údaje o incidentu, ale možnost zjistit skóre rizik společnosti je pro firmy stejně cenná, zejména proto, že je k dispozici také rozpis rizik chybné konfigurace, zranitelností aplikací a chování uživatelů, který pomáhá řídit bezpečnostní opatření nad rámec posledního incidentu.


Závěry


Organizace AV-Comparatives pokračuje v poskytování kvalitního testování bezpečnostních řešení třetí stranou. Do testování vkládají mnoho úsilí a myšlenek, zejména do testu Real-World Protection, který, jak poznamenávají, je:

"Projekt vyvinutý společně organizací AV-Comparatives a Univerzity v Innsbrucku, Faculty of Computer Science and Quality Engineering."


Tato úroveň náročnosti poskytuje přehledné výsledky testů, které vám pomohou při plánování zabezpečení. Ve společnosti Bitdefender doporučujeme týmům kybernetické bezpečnosti, aby se zabývaly účinností bezpečnostních řešení v několika měřítcích:

  • Účinnost - odhalení a zastavení výskytu nebezpečných událostí

  • Přesnost - nenarušujte své podnikání falešnými pozitivními výsledky

  • Dopad - snadné nasazení a správa se skvělým výkonem na koncovém bodě


O testu AV-Comparatives Business Security Test


Tato zpráva je druhou zprávou roku 2022 ze série AV-Comparatives Business Main-Test Series. Obsahuje výsledky Business Real-World Protection Test (srpen-listopad), Business Malware Protection Test (září), Business Performance Test (říjen) a Product Reviews. AV-Comparatives popisuje tři části tohoto testování:

  1. Real-World Protection Test zahrnuje útoky, kterým může být koncový uživatel vystaven na internetu.

  2. Malware Protection Test pokrývá scénáře, kdy je malware již přítomen v cílovém systému a nemusí se do něj dostat z jiného systému.

  3. Performance Test měří dopad na výpočetní výkon s přítomným bezpečnostním řešením.


Pro získání bezkonkurenční prevence útoků a lepší návratnost investic do zabezpečení otestujte zkušební verzi některého z Bitdefender produktů.


35 zobrazení0 komentářů
bottom of page